2700km,Aros
Door: Xander,gerry
Blijf op de hoogte en volg Xander
11 Juni 2006 | Noorwegen, Oslo
11 Juni 2006 - 18:53
Aad:
Bedankt voor je mailtje,het is bloedheet hier denk ook boven de 30 graden van mij hoeft het niet want nu merk ik het wel met lucht,net wat je zegt heel veel drinken je doet aardig je best 2700 km knap van je Xander.Ned hebt gewonnen met 0-1 van Serv,de spelers hadden het ook knap warm.slaap je ook zo slecht met dit weer dat zal wel niet,moe telt eerst denk ik,morgen neem ik een duik in mijn zwembad,er zit maar 2200 ltr water in,Xander veel plezier en tot mails AAD -
11 Juni 2006 - 19:58
Mieke En Bert Schotland:
Hoi Xander
Nou joh, meer dan 1/3 van je reis gedaan. Goed hoor!!! Toch fijn dat je ook af en toe geniet en niet allemaal zwoeg. Ja je zult wel een lekkere bruine toet hebben, zal wel goed staan met die lange blonde haren!
Na gisteren is het ook hier weer wat
koeler, 25 graden maar. Ja...dat is beter uit te houden als je moet werken en fietsen zoals jij, veel drinken want je zweet natuurlijk erg veel, als je hier komt moet je wel voorbereid zijn op de midges, dat zijn kleine steekvliegjes en daar hou zo'n 2 weken last van (ik bedoel van de jeuk).Nu zijn ze alleen maar aan de westkust, jij komt in het oosten aan geloof ik, maar je kunt maar beter rekening ermee houden.
Ik wacht geduldig af tot je weer foto's stuurt.
dag lieverd, wel te rusten en veel sterkte voor morgen.
Dikke kus van Mieke en de groeten van Bert.
12 Juni 2006 - 06:18
Erik:
Hoi Xander,
Ik heb gisteren eindelijk met mijn vader gefietst. Een stang achter zijn zijn fiets zo op mijn Bob de Bouwer fiets. Nu nu nog een paar weken oefenenen en dan kan ik over ruim een maand met je mee vanuit Hoek van Holland! Nou ik ga weer terug mijn badje in. Groetjes Erik -
12 Juni 2006 - 07:23
Beppie:
Hoi Xander, Ik heb het weekend genoten van het weer lekker op de boot. Net als jij lekker verkleurd. Heb je nog naar de WK voetbal Nederland gekeken? Die beentjes van jou dat zal nu wel 1 brok spieren zijn. Fijne fietsdag!!
Groetjes, Beppie -
12 Juni 2006 - 09:31
Carola:
Hi Xander, ik heb na het weekend alle berichten van jou weer gelezen hoor... Hoe staat het met al die Jagermeister... smaakt dat lekker met chocomel?? Je hebt er al aardig wat kms opzitten zeg.. goed hoor. Ga zo door - ik kijk al weer uit naar je foto's. Groeten, Carola :-)
12 Juni 2006 - 14:58
Fjallbacka:
Hoe was het in Fjallbacka?!?:P -
12 Juni 2006 - 15:07
Sonja:
Hi, wat moet die klim naar boven vreselijk geweest zijn voor je in die hitte. klasse hoor, ik heb al moeite om twee trappen op te komen naar de computer, met 30 graden, maar ik wilde toch even naar jouw berichtjes kijken. Dus voor nu weer de groeten en tot morgen,knuffeltje -
12 Juni 2006 - 18:58
Koos:
Nu iets culinairs Xander:
Eten
Overal in Noorwegen, ook langs de weg en in cafetaria's, zult u brood belegd met karamelkleurige plakjes tegenkomen. Dat is gudbrandsdalost, kaas gemaakt van een mengeling van koemelk en geitemelk, een beetje zoetig van smaak. Een andere bruine kaas is de ekte geitost, geitekaas, die veel sterker smaakt. Nog een Noorse specialiteit: rømmegrøt, een vette pap gemaakt van zure room en meel, geserveerd met suiker, kaneel en een flinke klont boter.
Het is vaak een toer om voor het ontbijt vers brood te vinden. Probeert u het maar niet en gebruik bijvoorbeeld een van de verschillende soorten knekkebrød bij uw zelfgemaakte ontbijt. Bij de soep eten Noren vaak een speciaal soort knekkebrød, het zogenaamde flatbrød, dat behalve plat, ook flinterdun is.
De Noorse specialiteiten liggen, zoals u misschien vermoed had, vooral op het gebied van visprodukten.
Overal in Noorwegen wordt zalm (laks) gegeten. Toch zijn er ook voor vleeseters typisch Noorse gerechten te krijgen. Kjøttkaker, vleesballen, vormen zo'n Noors gerecht. De ballen bestaan uit gehakt, gemengd met water en aardappelmeel. Ze worden meestal gegeten met gekookte aardappelen, gebakken uien en een soort jus.
Spekemat is pekelvlees, het wordt meestal gegeten met flatbrød en roerei. Fårikål is een eenpansgerecht van lamsvlees met witte kool en zwarte peper. Lapskaus is ook een eenpansgerecht met vlees, aardappelen, uien en andere groenten. Het vlees wordt gekookt of gebakken.
Rendiervlees wordt vaak in heel dunne plakjes geserveerd. Toen de Samen vroeger met hun rendierkuddes over de hoogvlakten trokken bevroor hun voedsel vaak, zodat het vlees dat ze meebrachten slechts in flinterdunne plakjes kon worden afgesneden. De plakjes worden gebakken en geserveerd met aardappelpuree, veenbessen en vet.
Eet smakelijk,proost: Koos
16 Juni 2006 - 07:14
Willem Den Hartog:
Hoi Xander ,hoe gaat het nu kerel ,ik heb je verslagen gelezen ,het lijkt mij fantastisch om mee te maken,maar ook zwaar.
Je bent in ieder geval "al" op de helft als ik het goed heb gelezen,dat is al een geweldig resultaat.
Heel veel succes de komende weken,en ik zie al naar uit om in de trein je verhalen aan te horen. Groet en veel rijplezier , Willem